Husägare och utvilad

Igårkväll skrev vi äntligen på kontrakt och köpte därmed vårt efterlängtade hus 🙂

Efter 3.5 års letande på Hemnet fick vi äntligen tag på ett hus innan det kom ut till försäljning och alla stans mäklare kan sluta vänta sig att se oss på husvisningar.

Det är som man säger guld värt att ha kontakter och den här gången stämde det verkligen för oss. Mäklaren som vi köpte vårt radhus av och som sålde vårt fritidshus har varit med oss en tid nu och visste exakt vad vi var ute efter.

Så när vi skrev kontrakt för stugan frågade han löst om vi var intresserade av ett hus i Luvsjön som stämde överens med det vi söker och vi skojade och sa. ”Vi ger 100 k mer än han önskar”. Sen va det inget mer med det. Någon vecka senare ringer mäklaren upp och frågar om vi är intresserade på riktigt. Oj ja säger Vi, skicka oss all information så läser vi igen den. Efter en snabb titt ringer vi tillbaka och ber om att få kolla på huset. 3 dagar senare är vi på plats.

Huset byggdes 2006, har en perfekt planlösning, en bra stomme, mycket naturligt ljus men var då ostädat och väggarna behöver fixas till. Tomten är lite av en fälla för små barn (och vi har 3) men de sakerna ser vi snabbt lösningar på. Lite staket och nya räcken skulle göra susen för att barnen ska kunna leka säkert.

Lite besvikna går vi hem igen och börjar prata. Inser ganska snabbt att det skulle bli sjukt fint bara man målar om tak och målar/tapetserar alla väggar. Så vi ringer upp och ger bud. Får sedan svar att säljaren accepterat vårt bud.

Jippi lyckan va total i typ 3 dagar när det uppkommer komplikationer för säljaren och affären går i stöpet. Oj nej tänkte vi och jag gav upp totalt i ett par dagar men betämmer mig sedan för att fortsätta nöta och leta.

Vi går på en annan visning och kollar på ett hus som har allt vi önskar men i mindre format i ett bra område men som inte riktigt ligger där vi vill bo. Vi ger ett skambud och väntar på att fler ska komma. När inga andra bud kommit på 1 dygn tänker jag att shit är det där vi ska bo efter all denna tid. Kändes inte riktigt rätt men så plötsligt ringer Lars telefon. Jag hör honom prata med mäklaren och jag blir nyfiken.

Han kommer in i rummet med en spänd glad min och frågar. Vilket hus vill du ha. Det eller det andra vi tittade på? Lycklig får jag hopp och vet direkt vilket jag vill ha. Vi säger att vi ska säga vilket vi helst vill ha samtidigt och båda svarar ”Luvsjön”.

Lars ringer snabbt upp mäklaren och vi bokar kontraktskrivning dagen efter för att verkligen kunna känna att det går det här.

Så nu har vi budat klart ☺