Utmattningsdepression

För drygt 2 månader sen åkte jag in akut för att träffa läkare. Mitt huvud höll på att sprängas och mitt ansikte ryckte och tickade på vänster sida. Det tog mig 5 minuter att komma in, fick träffa sköterskor och läkare som konstaterade att det inte var några fysiska fel på mig.

Läkaren remitterade mig dock till en sjukgymnast för att se om jag hade spänningshuvudvärk eller liknande. Men icke. När sjukgymnasten samma eftermiddag kände på min kropp konstaterade han att jag inte hade såna spänningar men att jag istället va så spänd i kroppen att han förr trodde det var stress???

Va tänkte jag och berättade för Lars som tyckte det lät troligt och kontaktade en psykolog åt mig. Själv kunde jag inte förstå hur det skulle gå ihop men till psykologen gick jag ändå.

Om besöken hos henne kan ni läsa i andra inlägg jag gjort tidigare.

Iallafall så sista besöket hos henne för 2 veckor sen (tror jag) gav mig en diagnos: Utmattningssyndrom med depression.

Själv har jag haft svårt att förstå att det kan vara så men hon har förklarat för mig att 3 svåra graviditeter (2 under mammaledighet) hårt jobb tidigare, jobb nu och studier samt 3 små barn med mera är en process som lett till detta.

Jaha tänkte jag och har inte riktigt kunnat acceptera att jag är den som detta händer. Men det har det gjort.

Under påsken hade vi vänner på besök varav kvinnan också har råkat ut för denna sjukdom och gud ska veta att det var en ögonöppnare att få träffa någon annan som är sjuk och förstår hur jag mår. Att förklara för någon som inte förstår är frustrerande och får en att känna sig ensam som få.

Men nu känner jag mig stärkt. Jag kan acceptera att jag är sjuk och nu känner jag att jag kan ta tag i en återhämtning. Att bli frisk är målet och förändringar måste ske.